Osaanko arvostaa vanhaa vuotta uuden vaihtuessa?

”If you always do what you always did, you always get what you always got.”

uusi vuosi2

Olin tallentanut tuon lainauksen blogin työpöydälle taannoin ja unohtanut sen täysin, kunnes olin ajatuksissa kirjoittaa tekstin juurikin tuosta aiheesta uuden vuoden kynnyksellä. Se on nyt vuoden lopussa enemmän kuin ajankohtainen. On hyvä summata asioita. Summaaminen auttaa ainakin minua näkemään asioita konkreettisemmin.

Olen haaveillut tietynlaisesta elämästä ilman stressiä ja elämästä joka olisi täynnä mukavia hetkiä työn, harrastusten, läheisten ihmisten ja muun mukavan merkeissä. Onhan minulla jo paljon noita elementtejä ja osaan nauttia niistä, mutta en ole ihan vielä tavoitteessani. Vai olenko?

Haluaisin olla sopivasti menestynyt yrittäjä. En tavoittele kuuta taivaalta, vaan riittävää toimeentuloa, joka kattaa perustarpeet. Haluaisin vaihtelevia päiviä täynnä eläimiä ja iloisia ihmisiä. Haluaisin myös joskus hautautua tietokoneeni äärelle kirjoittamaan ja välillä ihan vaan surffailemaan netissä. Haluaisin ratsastaa ihania hevosia ja kilpailla. Haluaisin luoda uutta ja innovatiivista liiketoimintaa oman osaamiseni ympärille. Haluaisin myös joskus reissata ja viettää vapaa-aikaa, nauttia ihmisistä ympärilläni.

Näiden tavoitteiden parissa olen painiskellut monta vuotta ensin hieman yleisemmällä tasolla ja sitten hiomalla niitä oman näköiseksi. Muistan joskus tehneeni oman viikkolukujärjestyksen siitä, millaisen elämän haluaisin. Muutama vuosi myöhemmin se toteutui lähes pilkulleen.

Alun lainaukseen viitaten, olen usein tehnyt asiat niin kuin ne on tehty ennenkin. Halunnut ja toivonut asioita. Harvemmin olen tajunnut niitä hetkiä, kun ne toivotut olosuhteet ja tilanteet ovat tulleet elämääni. Ne ovat hiipineet pikkuhiljaa, melkein huomaamatta. Itse asiassa elämäni on juuri sellaista kun olen sen halunnut olevan. Lupaan siis itselleni ensi vuodeksi opetella katsomaan asioita eri puolelta ja eri suunnasta kuin ennen. Lupaan opetella näkemään jokaisen asianosaisen näkökannan vielä paremmin, oli se sitten ihminen tai eläin. Lupaan opetella olemaan tyytyväinen siihen, mitä olen saanut ja uskoa ansaitsevani sen.

Ilotulitus

Olen usein sortunut ainaiseen itseni ruoskimiseen ja paremman tuloksen sekä parempien saavutuksien tavoittelemiseen. Kirjaimellisesti en ole koskaan ennen ollut tyytyväinen mistään saavutuksestani. Sen ovat valitettavasti myös läheiseni saaneet kokea (kiitos kärsivällisyydestä ja anteeksi).

Vuonna 2014 päädyin NLP:n pariin. Neurolingvistinen ohjelmointi on lyhyesti sanottuna on sovelletun kognitiotieteen ala, jossa keskitytään ihmisen sisäisten mallien positiiviseen muutokseen sekä kehittämään ihmisten välistä kommunikaatiota. Pitkä vastaus kestäisi muutaman kirjan verran.

NLP:ssa ollaan kiinnostuneita siitä, mikä toimii, eikä siinä oteta kantaa ihmisen olemukseen, teoreettisiin kysymyksiin tai ”objektiiviseen totuuteen”. NLP onkin enemmän terapiankaltainen metodi ajatus- ja toimintamallien muuttamiseksi, ei niinkään tieteellinen suuntaus.

Kävin peruskurssin kuluneen vuoden aikana ja nyt jo huomaan muutosta itsessäni. NLP on tuonut minulle tietynlaista levollisuutta hyväksyä erilaisia tilanteita, ajatuksia ja ihmisiä. Ymmärrän paremmin sitä, että näemme kaikki asiat eri lähtökohdista, erilaisten omien kokemusfiltteireiden läpi katsottuna. Konfliktitilanteiden välttäminen on helpompaa. NLP:n avulla olen myös oppinut näkemään aiemmin kuvaamiani olosuhteiden ja elämän pikkuhiljaista muutosta toivomaani suuntaan ja oppinut olemaan onnellinen siitä.

Vuosi 2014 toi minulle ison hyppäyksen takaisin päätoimiseksi hevosyrittäjäksi, sillä jätin muut hommat sivusta pois. Pelotti hirveästi, mutta nyt olen todella tyytyväinen muutokseen. Vuosi toi tullessaan myös kaksi lottovoittoa; tallipaikan todella läheltä kotia, jolloin ei tarvitse enää ajella pitkää matkaa hevosia ruokkimaan ja käyttööni hevosen, jollaista olen aina toivonut. Hevosen, jonka selässä tuntuu, kuin olisin tullut kotiin ja jonka kanssa on äärimmäisen mielenkiintoista treenata. Suuri kiitos Prusiloiden perhe mahdollisuudesta treenata Olgan pojan, Soldanin kanssa!

Soldankisat

Toivon kaikille ihanaa ja juuri sellaista uutta vuotta kun itse toivotte sen olevan! ❤

uusi vuosi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s